Prof. Dr. M.D. WaldingerProf. Dr. Marcel D. Waldinger heeft van 1993 tot 2013 als consultatief psychiater gewerkt in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Aldaar is hij van 1993 tot 2013 hoofd geweest van de polikliniek Neuroseksuologie. Sedert 2011 heeft hij een eigen praktijk in Amstelveen. In 2009 is hij benoemd tot hoogleraar in de Seksuele Psychofarmacologie aan de Universiteit Utrecht. In januari 2015 is hij benoemd tot Adjunct Professor in Pharmacology and Physiology aan de Drexel University School of Medicine in Philadelphia (PA) in de Verenigde Staten.

Naast zijn specialisatie als psychiater en expertise in neuropsychiatrische en neuroseksuele problematiek, wordt een psychodynamisch georienteerde gesprekstherapie toegepast.

In de behandelingen geeft hij vaak communicatie training aan patienten omdat bepaalde psychische problematiek vaak gerelateerd is aan gevoelens niet kunnen verwoorden en onhandig antwoorden geven op wat de ander zegt. Bij de behandeling van miscommunicatie (thuis met partner of familie, of op het werk met collega’s), leert de patient bij de training spelenderwijs de beginselen van transactionele analyse.

Indien nodig wordt in overleg ook medicamenteus behandeld, met uitgebreide voorlichting en controle van door medicatie mogelijk veroorzaakte bijwerkingen.