Het tarief per behandeling is door de NZa (Nederlandse Zorg Vereniging) vastgesteld.

Psychiatrie:

Indien u een geldige verwijsbrief voor “Specialistische GGZ” van uw huisarts heeft, dan wordt de door Praktijk Waldinger verleende psychiatrische zorg vergoed, maar u moet een verplicht “eigen risico” zelf betalen aan uw zorgverzekeraar.

(Neuro) seksuologie:

De seksuele zorg wordt door zorgverzekeraars niet meer vergoed. De kosten hiervan moet u dus zelf betalen. U krijgt hiervan een nota na afloop van de behandeling. Voor behandeling van seksuele problemen hoeft u geen verwijzing van uw huisarts te vragen.

Restitutiepolis:

Indien u een restitutie polis heeft, dan kunt u zelf een arts uitkiezen. Heeft uw verzekeraar geen contract met deze arts dan krijgt u de kosten volledig of voor een groot deel (75%) wel vergoed, maar u moet de 25% van de kosten dan wel zelf betalen. U krijgt hiertoe een nota toegestuurd, die u zelf dient te voldoen en die u bij uw verzekeraar moet indienen. In 2016 behandelt de Praktijk Waldinger alleen nog patienten met een restitutiepolis.

Naturapolis

Bij een naturapolis mag u alleen bij een arts komen met wie uw zorgverzekeraar een contract heeft. Wilt u bij een arts komen die geen contract met uw zorgverzekeraar heeft, dan hoeft uw zorgverzekeraar de kosten niet te vergoeden. Vaak betaalt de zorgverzekeraar toch een deel van de kosten, maar dat wordt elk jaar lager. De naturapolis is wel goedkoper dan de restitutie polis, maar het nadeel is dat u dan niet naar elke arts toe kunt gaan die u wilt consulteren.

In 2015 had Praktijk Waldinger contracten met alle zorgverzekeraars behalve met DSW.

Let op. Heeft u vragen over uw vergoeding, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar met de vraag welk percentage van de behandeling wordt vergoed.

Let op. Patienten die verzekerd zijn bij een zorgverzekeraar met wie geen contract bestaat, krijgen de nota na afloop van de behandeling (of na uiterlijk een jaar na het einde van de behandeling) toegestuurd en dienen zelf zorg te dragen voor de betaling.